Geschiedenis van Ralph Lauren: Van Stropdassen Tot Schoeisel

Geschiedenis van Ralph Lauren: Van Stropdassen Tot Schoeisel

Ah, de geschiedenis van Ralph Lauren (RL), het verhaal is een goed verhaal. Het belichaamt werkelijk de Amerikaanse droom. Iets waar wij Britten altijd behoorlijk door geïntrigeerd zijn geweest.

In deze gids verkennen we elke mijlpaal in de geschiedenis van Ralph Lauren. En natuurlijk ook het schoeisel langs de weg. We zijn immers TOWER. Vanaf de oprichting in 1967 tot de meer recente prestaties, zoals Ralph Lauren's toewijding aan duurzaamheid in 2019 door het lanceren van het initiatief 'Design the Change'.

We hebben wat onderzoek gedaan naar wie Ralph Lauren door de jaren heen heeft gedragen, zoals de geliefde prinses Diana. We beantwoorden ook enkele veelgestelde vragen, zoals, is Ralph Lauren een luxe merk?

Een beknopte geschiedenis van Ralph Lauren

Dus, maak je klaar en laten we dieper ingaan op de geschiedenis van Ralph Lauren.

De lancering van Ralph Lauren: 1967 De lancering van Ralph Lauren, zoals de geschiedenis vertelt, is dat de naam "Polo Ralph Lauren" werd gebruikt om RL's eerste collectie herenstropdassen te introduceren. Deze stropdassen kwamen in een verscheidenheid aan levendige tinten en onderscheidende ontwerpen, en legden zo de basis voor zijn toekomstig succes.

Ralph Lauren trainers

Op basis van het succes van zijn stropdassen breidde Ralph Lauren zijn merk uit door een volledige herencollectie te introduceren. Deze collectie toonde zijn kenmerkende mix van klassieke Amerikaanse stijl met op maat gemaakte pakken, sportkleding, en natuurlijk, schoeisel.

Introductie van het iconische

Polo shirt: 1972 Het kenmerkende Polo shirt werd voor het eerst geïntroduceerd door Ralph Lauren en werd al snel een cultklassieker. Het geborduurde polospelerslogo en de preppy ontwerpen van het Polo shirt vertegenwoordigden de klassieke stijl van het merk.

Hetzelfde jaar zag Ralph Lauren uitbreiden en hun eerste kledinglijn voor vrouwen lanceren. Ze combineerden perfect elegante kleding met verfijnde ontwerpen. Zowel vrouwen als mannen konden RL dragen.

De eerste winkel in Londen geopend: 1981 Een opwindende tijd voor Londenaren - Ralph Lauren opende zijn eerste winkel buiten de VS. En natuurlijk kozen ze voor Londen. De winkel was gevestigd aan New Bond Street en was de eerste zelfstandige winkel voor een Amerikaanse ontwerper in Londen.

De eerste RL-restaurant geopend: 1999 Als je in 1999 van top tot teen in Ralph Lauren gekleed was en je bevond je in Chicago, was de kans groot dat je dineerde in het allereerste RL-restaurant. Dit was de eerste van velen, inclusief bars en koffiebars, hoewel deze restaurants niet zijn waar het merk het meest bekend om staat.

Hallo Wimbledon: 2006 Een Britse favoriet, Wimbledon werd officieel uitgerust door Ralph Lauren in 2006. RL begon de uniformen te maken voor alle Wimbledon-functionarissen.

Toewijding aan verandering: 2019 Ralph Lauren lanceerde het programma "Design the Change" als onderdeel van zijn toewijding aan duurzaamheid. Verminderde milieueffecten, verantwoorde inkoop en ondersteuning van de gemeenschap zijn de belangrijkste doelstellingen van deze inspanning.

Is Ralph Lauren een luxe merk? Absoluut, ja. Ralph Lauren is een luxe merk. Dit komt door een combinatie van factoren, zoals vakmanschap, expertise en materialen die worden gebruikt om zijn producten te creëren.

Vind je weg met Ralph Lauren bij TOWER Ons schoeisel biedt een basis - een fundament voor onszelf. Zorg ervoor dat je dag goed begint, met het beste schoeisel dat er is.

Als je na dit op zoek bent naar nieuw Ralph Lauren schoeisel, ben je hier aan het juiste adres. We hebben de allerbeste Ralph Lauren schoenen binnen handbereik. Ontdek vandaag nog RL pantoffels, trainers en slippers die geschikt zijn voor een koning of koningin.

Shop All Ralph Lauren Footwear

We zijn toegewijd aan het leveren van het beste schoeisel op de markt. We hebben een heleboel tips, advies en inspiratie voor schoeisel do's en don'ts en verzorgingshandleidingen. Voor dit alles en meer, bekijk vandaag nog de TOWER Blog.